Niin, käytiin Chocon kanssa eilen ja tänään Seppo Savikon pitämässä agilitykoulutuksessa. Lauantaina ja sunnuntaina oli 2 tunnin treenit 4 hengen ryhmissä.

Tuo koira toimi aivan mainiosti. Lauantaina ite tuli sössittyä, mutta koira toimi loistavasti ja Seppo kehui kyllä koiraa. Kokeiltiin jopa sellaisia ohjauskuvioita joita ei olis koskaan tullu mieleenkään kokeilla ja tuo koirahan TOIMI niilläkin :) siis ei voi olla kun tyytyväinen Chocoon.

Sunnuntaina otettiinkin sitten vähän pidempää rataa. Tais radoilla olla jopa 20 estettä, eli ihan tavallinen kisarata. Seppo sanoi että se oli pitänyt tollasen radan joskus möllikisoissa. On tuolla Helsingissä tuo taso vissiin vähän korkeampia kuin täällä Lappeenrannassa :) oli meinaan sellasta pyöritystä että huh huh.. Ihan hyvin siitäkin sitten kumminkin selviydyttiin. Pieniä kömmähdyksiä miulle kävi, mutta muuten  meni hyvin. Sitten mentiin sama rata mutta toiseen suuntaan. Sitten se muuttuikin kuulemma jo 2-3 luokan radaksi. Se taas tuntui paljon helpommalta ohjata :). Tämä meni täysin virheittä alusta loppuun asti. Kuulemma yksi ohjausvirhe tuli miulle koko radan aikana. Eli ei kuulemma hullummin. Tän viikonlopun jälkeen tajusin että ehkäpä meistäkin vielä jotain tulee :)

Miulla on vaan itellä korvien välissä tuo Chocon rimanpudotusongelma. Tosin nyt koko viikonlopun aikana ei tippunut kuin kaksi kertaa rima, ja ne molemmat oli kiinni miun käskytyksestä. Seppo sanoi että miun pitää ruveta luottamaan koiraan enemmän. Ja kuulemma suurin osa meidän rimantiputusongelmista voisi korjaantua sillä että saisin koiran opetettua niin että se ei radalla kääntyisi minua katsomaan. Mutta muuten Seppo ei voinut miedän rimantiputukseen antaa vinkkejä sillä niitä rimoja ei tippunu :) Mut nyt kyllä on jo parissa treeneissä ruvennu nuo rimat pysymään ylhäällä. Eli ehkäpä ollaan ohittamassa tätä ongelmaa :)

Mutta, täysin ongelmitta ei tämä koulutusviikonloppu onnistunut, sillä sunnuntaina oli todella kova tuuli ja esteet kaatuili. Ja juuri meidän tuurilla muurin korkea päätypalikka kaatui suoraan Chocon päälle. Hitto että itekin säikähdin. Muutkin sanoi että todella huonoa tuuria. Palikka kaatui suoraan Chocon vasemman kyljen ja takajalan päälle. Seppo käski heti ensimmäiseks kävelyttämään koiraa ja eihän tuo meinannu suostua lähtemään liikkelle, mutta kun oikein houkutteli, liikkui se kumminkin ihan normaalisti. Onneksi!
Noh, sitten otettiin muutaman kerran muuria uudestaan ja aluks Choco ei meinannu suostua hyppäämään sitä ollenkaan, mutta kun muutaman kerran oli hypännyt, ei se enää välittänyt mitään, että onneks selvittiin säikähdyksellä eikä muurillekaan mitään kammoa tullut!

Tänään illalla venyteltiin ja vähän hieroin jalkoja, eikä tuo onneks arista yhtään tuota takajalkaa ja liikkuu ja ravaakin ihan normaalisti :)

Nyt sitten ensi viikon lauantaina pitäis lähteä Jyväskylään agilitykisoihin ja siellä olisi 2 starttia Chocolla. Kolmeen olis ollu mahdollisuus, mutta pitää lähteä iskälle koiravahdiks Jämsään, niin ei sitten kerkiä jäämään viimeiseen. Tosin ei kyllä haittaa kun seuraavana viikonloppuna (24.-25.5) on seuran omat kisat ja siellä 4 starttia :)

Hyvää äitienpäivää kaikille!!