Lähdettiin tänään Chocon, shelam Mitjan ja Leenan kanssa treenailemaan agilityä. Pitkästä aikaa Choco pääsi yksin lähtemään ja jätettiin Ana kotiin nukkumaan. Kyllä oli tyttö iloinen kun pääsi yksin lähtemään pois kotoa :)

Ei otettu tänään minkäänlaista ratatreeniä vaan treenattiin kontakteja, hyppyjä ja keppejä. Meille oli kaikista tärkein tuo puomin kontakti treeni koska tähän asti ei Choco ole kontakteja juurikaan osannut ottaa koska en ole löytänyt sopivaa tapaa millä opettaa ne sille. Nyt sitten loppupelissä myö päädyttiin siihen namialustaan ja se on tuntunut toimivan. Keskiviikkona kun käytiin ihan oikeissa treeneissä, kävi Minna koutsi viemässä meille namin sinne alustalle että Choco ei opi siihen että jos siellä kontaktin päässä maassa on jotain niin mie olen sen sinne vienyt sillä eihän se näin tapahdu kisoissakaan. Noh, Choco on joko tyhmä tai fiksu mutta jos ei näe että mie sen namin sinne olen vienyt ei se sitä tajua hakeakaan.. Noh, muutaman kerran otettiin onnistuneesti Kesiviikkona niin että Minna sen namin sinne vei ja Choco otti sen. Kyllä se otti kun tarpeeksi napakasti sille sanoi että ota!

Oli Choco vissiin pienessä päässään alkanut tajuta tämän namialustan idean ja tänään treeneissä vein namialustan ja namin kontaktin loppuun ennenkuin otin Chocon autosta pois, eli koira ei nähnyt että vein sen namin sinne. Olin ihan 100% varma että eihän se sitä sieltä hae, mutta kuinka yllättäen Choco haki sen namin sieltä täydellisesti!! Ja mitään mahdollisuutta siihen ei ole että se olisi sen namin sieltä etukäteen nähnyt, sillä hain sen vasta namin laiton jälkeen autosta ja vein hihnassa puomin toiseenpäähän niin ettei se namia nähnyt.. Ja autokin oli kontin takana piilossa niin että sieltä ei ollut mitään mahdollisuutta nähdä puomille ;)

Ajattelin jo että se oli vain sattumaa ja tein uudestaan niin ettei koira nähnyt kun namia vietiin puomin alastulolle, mutta taas se otti sen todella upeasti... Eli ilmeisesti keskiviikon treenistä oli hyötyä kun minä en sitä namia sinne alas vienyt. Jatkossakin treenataan siis näin että Choco ei saa nähdä kun joku sen namin sinne alastulolle vie.

Otettiin myöskin hyppytreeniä ja se sujui vallan mainiosti.. Lyhyemmällä välillä olleiden aitojen rimoista yksi tipahti pariin kertaan, mutta en tajunnut hidastaa koiran vauhtia lainkaan siihen kohti, eli tämä oli ihan oma moka.

Olen niiiiin tyytyväinen tän päivän treeneihin.. Taas alkoi tuntumaan siltä että. ehkä meistä vielä joskus tulee jotakin :) Ohjaaja kun oppisi ohjaamaan kunnolla niin eiköhän se siitä :)