Nyt on rankka agilityviikonloppu takanapäin :)

Meillä täällä Lappeenrannassa oli siis lauantaina sekä sunnuntaina kaksi virallista starttia kaikille luokille ja sitten oli lisäksi vielä cavalier kingcharlesinspanieleiden (?) rotumestaruuskisa.

Mie olin ensin molempina päivinä 1- ja 2-luokkien ajan töissä ja sen jälkeen kisattiin Chocon kanssa. Myö siis osallistuttiin kaikkiin neljään rataan.

Radat oli erittäin mukavat, paitsi sunnuntain hyppyrata ;) Lauantaina 3-luokilla oli tuomarin Anders Virtanen. Ensin agilityrata. Jännitin ihan hirveästi että saanko koiran menemään puomille kun putki meni puomin alitse. Putken suu oli siis ihan puomin ylösmenon vieressä ja määräys oli mennä puomille eikä putkeen. Tällaset on yleensä meille Chocon kanssa hankalia paikkoja. Mutta myöhän selvittiin todella hienosti puomille ja ohjaaja oli siitä niin iloinen että kehui vaan koiraa eikä muistanut varmistella ollenkaan alastulokontaktia ;D Eli sieltä 5. Muuten loppurata sujui mielestäni todella hienosti ja maaliin tultiin tuloksella 5 ja aika oli 41.88 (-7,12). Hieman oli pitkät kaarrokset meikäläisillä, mutta rataan ja aikaan olen erittäin tyytyväinen.

Sitten oli vuorossa hyppyrata. Hyppyrata vaikutti myöskin mukavalta. Tiukkoja paikkoja oli, mutta oli sitten helppojakin kohtia. Ja pitkästä aikaa kolmen hypyn loppusuora. Yleensä kun kisoissa on jokin ihme sökkyrä loppu, mutta nyt oli se vanhanaikainen loppusuora :) Tiesin jo etukäteen että olen muutamassa kohdassa pahasti myöhässä, ja niinhän siellä kävikin että jotkut kohdat meni erittäin pitkiksi ja aikaa kului erittäin paljon näihin pitkiksi menneisiin kurveihin, mutta maaliin tultiin tuloksella 0 ja aika oli 37.79 (-2.21)!!! Sijoitus oli 11/26

Lauantaina keli oli hieman kostea ja sateinen, mutta mie onneksi pääsiin pakoon pahinta sadetta kun kisat oli ohi :)

Sunnuntaina oli todella raskas ja kostea ilma, mutta ukkoskuurojahan se lupaili. Keli oli todellakin ukkoselle sopiva, mutta onneksi ei jyrähdellyt kertaakaan.

Sunnuntaina 3-luokilla oli tuomarina Salme Mujunen. Salme oli tehnyt radat missä sai tosissaan pistää töppöstä toisen eteen että pysyi koiran perässä. Mutta kun tietää Chocon vauhdin ja miun vauhdin, tiedettiin jo etukäteen että olin myöhässä pariin otteeseen.

Ensinnä kisattiin agilityrata jossa ei ollut muita kontaktiesteitä kuin keinu. Salme kun ei liki koskaan laita puomia radalle, oli tämä ihan odotettavissa että sitä siellä ei ainakaan ollut. Heti alussa jäin jälkeen kun Chocolla meni toinen hyppy hieman pitkäksi, kiersi se miut vasemmalta puolelta kun ohjasin putkelle ja tarkoitus oli siis mennä miun oikealta puolelta. Siinä jäin hieman jälkeen mutta onneksi kepeillä sain sitten koiran kiinni :) Maaliin tultiin tuloksella 0 ja aika oli 38.40 (-11.60)!!!!!! Sijoitus oli 8./19.

Sitten se kauhea hyppyrata. Oli takaakiertoja sun muita. No kyllä myö takaakierrot osataan, mutta ei niin hyvin jos hypyt ei ole samassa linjassa. Tässäkin hypyt oli aina vähän taaempana kuin edellinen. No meille tuli  hylky heti toiselta esteeltä, mutta loppurata meni ihan hyvin ja vauhdikkaasti. Radallahan piti mennä kolme suoraa putkea peräjälkeen. Eli putket oli ihan suorassa ja kaikki peräjälkeen :)

Mutta muuten ratoihin olen erittäin erittäin tyytyväinen. Saatiin sentäs pari nollaa jo ensi vuoden SM-kisoja varten :)

Nyt oli mielestäni omakin ohjaus ihan suht hanskassa jos verrataan piirinmestaruuskisoihin. Siellä en varmaankaan ohjannut koiraa lainkaan :)

Seuraavat kisat on sitten vasta 14.9. Imatralla ja sen jälkeen seuraavat 20.9. Lappeenrannassa. Sitten mietin että pitäskö 21.9. lähteä Mikkeliin länderien agilitypäivälle. Siellä länderistejä olisi kouluttamassa Mika Mättö ja Bob Griffin.

Tässä vielä pari kuvaa meistä kisoissa lauantaina
1832831.jpg
(Kuva Marika Blom)

1832833.jpg
(kuva Marika Blom)

1832834.jpg
(Kuva Marika Blom)

1832835.jpg
(Kuva Marika Blom)

1832837.jpg
(kuva Marika Blom)

Lisätääs vielä vähän seurakavereiden menestystä. Tiinan Warma-kelpie nousi lauantaina 3-luokkaan! Ja Tiinan Woitto-kelpie sai tuplanollat sunnuntaina, ja agilityradalla hyö olivat 3. ja hyppyradalla 1.!! Onnea!

Leena ja shelam Fedja sekä Minna ja shelam Justus nousivat myös 3-luokkaan!! Aivan mahtavaa :)