Eilen lähdettiin Leenan ja shelttipoikien sekä tietenkin Chocon kanssa Mikkeliin kisaamaan. Olikin aika isot kisat ja myöhään illalla. Koiria oli ekassa kisassa 41 ja toisessa 43, ja rataantutustumiset oli klo 16.00 ja 18.45.. Enpäs muista oonko koskaan kisannu nuin myöhään ja pitkiin aikoihin en ole kyllä noin ison koiramäärän seassa päässyt kisaamaan. Oli ihan mukava lähteä kokeilemaan kuinka pärjää tuollaisessa määrässä koiria.

Tuomarina kisoissa oli Kari Jalonen ja radat oli yllättävän helppoja. Ei oo pitkiin aikoihin noin helppoja ratoja kisoissa ollut, mutta oli siellä sitten niitä hankaluuksiakin.

Tuplanollaahan sieltä lähdettiin hakemaan, ja kahta hyllyä ei passannut tehdä, sillä sovittiin Leenan kanssa että se, joka tekee kaksi hylkyä, kävelee kotia. Meille ei valitettavasti ja onneksi tullut kumpaakaan nuista, vaan lopputuloksena hylky ja nolla!!

Eka rata meni tosi mahtavasti, mutta sitten toiseksi viimeisellä esteellä sattui jotain todella kummallista. En edes osannut varautua mihinkään tuollaiseen. Hankala selittää näin ilman mitään kuvaa, mutta puomilta oli suora näkymä lähtöhypylle, mutta sinne ei pitänyt mennä vaan lähtöhypyn ja kakkoshypyn välissä olevaan putkeen. Pelkäsin kaikista eniten sitä että Choco lähtee siitä puomilta sinne lähtöhypylle, mutta mitä tekee koira?! Menee suoraan sinne kakkoshypylle eikä putkeen mihin olisi pitänyt mennä. Yritin itse estää sitä että koira ei pääse sinne kakkoshypylle, mutta vedin vartalolla niin että menisi putkeen, mutta silti valitsi sen kakkoshypyn. Muuten niin hyvä rata alla ja puhdaskin vielä, mutta sinne meni sitten se tuplanolla.. Ja pitänee vielä mainita ne upeat kontaktit. Choco otti ne yllättävän hyvin. Oli oikein mahtavat kontaktit Chocon kontakteiksi :D Ei aina voi onnistua :)

Nyt sitten iski paineet seuraavalle radalle ettei joutuisi kävelemään kotiin ;) Rata oli todella sujuva ja vaikutti mukavalta. Ja onneksi tämäkin oli agirata, sillä ne kaksi hyppärinollaa meillä jo on, joten tuo aginollakin kelpaisi. Rata oli suht sujuva, mutta yhdessä kohdassa jäin jälkeen ohjauksessa ja aikaa kului muutama sekunti siihen, että sain koiran oikealle esteelle. Meinasi karata puomille kun olin väärällä puolella, mutta sain vedettyä kumminkin sieltä puomilta pois, ja sitten kerkesi pyörähtämään vielä ennen renkaalle menoa, mutta tuomari ei siitä onneksi virhettä antanut. Kontaktit oli aivan mahtavat. Tai no, puomin kontakti oli aika siinä ja siinä, mutta A:n kontakti oli aivan mahtava. Vielä mahtavampi kuin ekalla radalla. Häkellyin vallan kun Choco ihan liukui sitä kontaktia pitkin alas, mitä harvemmin kisoissa tekee.. Se lämmitti mieltä kovasti :) meinasi jäädä seuraavan hypyn ohjaus vähän myöhäseksi kun olin niin haltioissani niistä kontakteista, mutta kun maaliin tultiin, oli tuloksena meillä 0!! Mahtavaa! Ja lopputulos oli sitten 0/-3.30. Suoritusaika oli 41.70.!! sijoitus 12/43 SM-nollia on nyt siis kasassa 4/7. Eli enemmän kuin tän vuoden SM-kisoihin. Joukkueeseen päästiin kolmella nollalla, joten nyt ollaan kerätty jo yksi enemmän :)

Nuo suoritusajathan ei meillä oikein sinne kärkeen riitä, sillä kontakteilla palaa suhteellisesti aikaa, ja tuossakin radassa tuo yksi ohjausvirhe vei aikaa jonkin verran kun jäin ite pyörimään ja koira jäi pyörimään, ja meinasi karata viereiselle esteelle. Mutta nyt olen päätynyt siihen, että kun kerta alle ihanneajan ollaan joka kerta päästy, mennään kontaktit edelleenkin niin varmasti, että niihin osutaan. Ennemmin varmasti, kuin niin että koira oppii siihen ettei siellä kisoissa tarvitse kontaktille osua kun ei siellä koskaan tarvitse uudestaankaan sitä ottaa..

Leenalle ja Fedjalle tuli kaksi hylkyä, mutta Leenalla oli hyvä syy ajaa autoa kun mie olisin muuten joutunut kävelemään kanssa ;D ja Leenan ja Fedjan toinen hylky oli hyvä, joten se annettakoon anteeksi :)

Kiitoksia vielä Leenalle erittäin paljon kyydistä ja matkaseurasta. Oli todella mukava reissu Mikkeliin! Tänään hieman muuten pelotti kävellä tuolla pimeällä polulla koirien kanssa. Kiitos eilisten juttujen ;)