Syysloma vierähti sukkelaan Virossa. Iskän porukan kanssa lähdettiin todella aikaisin lauantai-aamuna ajelemaan Jämsänkoskelta kohti Helsinkiä ja laivaa jolla ylitettiin meri. Ländereistä ei kumpikaan päässyt mukaan, mutta iskän molemmat dogot Hera ja Obi pääsi mukaan. Iskä oli hommannut oikein asuntoauton missä on koirien hyvä matkustaa ;)

Matkat sujui hyvin ja perillä majapaikassamme olimme joskus neljän aikoihin lauantaipäivänä. Olimme siis vuokranneet maatilalta mökin jossa asustelimme viikon ajan.

Sunnuntaina kävimme ajelemassa ja pyörähdettiin sitten siinä Latviankin puolella. Odotettiin kunnon rajamuodollisuuksia, mutta mitään ei tullut kohdalle. Ajeltiin sitten Latviaan heseen, mistä Mikko sai mahapöpön. Illalla oltiin myöhään takaisin mökillä ja ei kun nukkumaan.

Mannantaina käytiin sitten kylpylässä. Aivan mahtava paikka villine virtoineen ja liukumäkineen. Ensin en meinannut uskaltaa mennä liukumäkiin, mutta iskä jankkas niin kauan että oli pakko mennä :) ja hauskojahan ne olikin :D

Tiistaina käytiin Tartussa. Käytiin shoppailemassa ja syömässä. Kaunis kaupunki tuo Tartu. Siellä oli jopa mäkiäkin, mitä taas Pärnussa ei ollut. Ja Pärnuhan oli se paikka missä majailimme.

Keskiviikkona käytiin Pärnussa shoppailemassa, ja itelle en löytäny mitään. Chocolle taisin jotain ostaakin ;) Keskiviikko sujui muuten todella hienosti, mutta kun mentiin takaisin autolle, tuli koirille hieman riitaa ja Obi yritti tulla miun syliin karkuun, mutta ei onnistunut ja siinä hätäkässä sain vahingossa jommankumman hampaat käteeni. Verta tuli jonkin verran ja siistit jäljet jäi sekä sormeen että ranteeseen. Iskä paketoi sormen ja ajettiin suoraan lääkärille näyttämään sormea ettei ollut mennyt hampaat niveleen tai luuhun asti, mutta onneksi ei mitään sellaista käynyt. Hieman on käsi turvoksissa ja kipeä välillä, mutta kun buranaa syö, helpottaa olo. Tällaista tämä koiraperheen elämä on. Vahinkoja sattuu, eikä nämä nyt niin vakavia tapahtumia ole. Nyt pidän varmaankin viikon ajan sidettä sormessa ja sen jälkeen siirryn laastareihin ettei vaatteet sotkeennu jos haava aukeaa, sillä on juuri rystysen kohdalla. Koirille ei onneksi tullut mitään paria hampaanjälkeä lukuunottamatta. Tämäkin johtui täysin omasta tyhmyydestä. Mitä ei otettu koiria ulos kun olivat olleet useamman tunnin autossa keskenään.

Obista on kyllä muutenkin tullut aika jästipää. Murisee iskällekin välillä kun luulee olevansa pomo!! Mutta tämä on vasta alkua. Seuraavat 1,5 vuotta tulee olemaan aika kamalaa.

Torstaina oli tarkoitus mennä uudestaan kylpylään, mutta keskiviikkoisesta johtuen kylpylään menivät Mikko,Iskä ja Pinja. Mie ja Tiina lähdettiin kampaajalle. Tai mie kävin torstaina kampaajalla ja Tiina perjantaina. Kampaaja leikkasi yllättävän paljon hiuksista pois, mutta ei se haittaa. Ihan kivat näistä tuli. Värin otin myös, ja väriä valitessa luulin valinneeni värin jolla värjätään koko pää, koska otin vain yhden värin, mutta kampaaja laittoikin valitsemallani värillä raitoja, ja valitsi toisen värin itse, vaikka siis luulin maksaneeni vain yhdestä väristä. Ihan kivat näistä hiuksista tuli silti :) eikä euroissa maksanut kuin n. 43€. Suomessa ei saisi kahta väriä ja leikkausta noin halvalla.

Perjantaina käytiin vielä shoppailemassa ja syömässä. Ruoat oli hyviä, joskin ruoka piti valita sen mukaan, ettei tarvitse kauheasti leikata, sillä yhdellä kädellä se ei oikein onnistu. Ainiin, ja kävihän Tiinakin kampaajalla. Kivat hiukset tuli sillekin :)

Reissu oli kaikinpuolin onnistunut ja koirat nauttivat myös. Käytiin pari kertaa koirien kanssa tokoilemassa ja Obi on kyllä yksi tohelo. Pari liikettä jaksoi tehdä hyvin, mutta sen jälkeen oli yhtä höösäämistä. Ei ollut mitään järkeä missään mitä se teki. No pääasia että koiralla oli hauskaa :D

Kyllä Choco ja Ana näyttää taas pieniltä kun on viikon katsellut isoja koiria :)

Chocolle tuli silmätulehdus, joten tämänpäivän treenit jäi väliin. Pidetään siis taukoa vielä ensi viikonloppuun asti ja palataan treenikentille vasta sitten. Täytyy laittaa kuvia Chocon tuliaisista vielä myöhemmin. Choco sai nimittäin uuden kaulapannan ja takin :)